Известие

Collapse
No announcement yet.

ХИДРАВЛИчНА ПОМПА?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ХИДРАВЛИчНА ПОМПА?

Здравейте, изчетох доста но някак си не намирам точно моя проблем.
    Може да си внушавам но след около 5-10 мин след запалване като че ли волана леко ми се втърдява..Проверих течността, на МАКС е, обаче не е червена както забелязах от други теми, а леко кафява..светло кафява! Не съм я сменял от както имам колата. Проблем с помпата ли е това или нещо друго? 1-о проверих гумите и наистина бяха меки(1.2 им беше налягането но вече са наред).
    Колата е Алфа Ромео 156 1.8 ТС Ще съм благодарен да споделите мнения..?
    Алфа Ромео 156 1.8 ТС 2000г.

Обикновено светлият цвят на течността означава наличие на въздух в нея. Нормално би трябвало разтвореният въздух да напусне течността, когато тя достигне работната си температура.
    Наличието на въздух се изразява в по-слабото действие на хидравликата и обикновено се появява характерен звук от помпата.

Ако не смуче отнякъде въздух, вероятно трябва да се смени течността.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Грешка правите като не я сменяте тая течност.То си пише в книжката че се сменя. После вие,тече и какво ли не. Сменяй веднага и се надявай на по-лека присъда.
      '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Точно това ще направя още утре и ще се надявам да е само това!

Comment

Уплашихте човека...
          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Моя човек ми препоръча 1-о да ида да ми видят помпата и след това да сменя маслото...сега нямало смисъл ако помпата е тръгнала ) Чакам понеделника засега

Comment

няма -няма смисъл, маслото е 10 -12 лв литъра, а помпата ще я видят за 100 лв, ако не е от нея, ще смениш масло и готово

Comment

Първоначално публикувано от haton Покажи съобщение
                Моя човек ми препоръча 1-о да ида да ми видят помпата и след това да сменя маслото...сега нямало смисъл ако помпата е тръгнала ) Чакам понеделника засега
                Интересни са ми доводите на твоя човек относно връзката между работата на помпата и наличието на въздух в течността.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Преди няколко часа слезнах и пробвах да чуя дали нещо се чува от самата помпа...Баща ми завъртя волана в крайно ляво и крайно дясно положение и се чуваше звук все едно се дави самата помпа,оборотите падаха също така и двигателя се тормозеше..!? При това положение предполагам, че помпата е тръгнала да си ходи или..?

Comment

Както и други колеги, и аз твърдя, че е много вероятно проблемът да е заради калпава течност.
                    Моят съвет е да смениш течността. Това не струва кой знае колко и никога не е излишно.
                    Ако и тогава проблемът е наличен, ще се занимаваш с помпата.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

А да ми препоръчаш някакво масло?

Comment

...Баща ми завъртя волана в крайно ляво и крайно дясно положение и се чуваше звук все едно се дави самата помпа,оборотите падаха също така и двигателя се тормозеше..!?
                        Нормално е като натовариш помпата на макс да издаде некъв звук, също така и да се отрази по некъв начин върху работата на двигателя, все пак е свързана с ремък.

Ако помпата ти връща хидравличната течност в казанчето и ако нямаш течове/загуби които най-често идват от семеринга който с времето се одървя, и протича от там, сменяй течността и свиркай.

Подобен проблем(свирене) може да се получи и когато, товариш помпата, а пистовия ти ремък е тръгнал да си отива.

В краен случай ако е от помпата, пусни ми лично, аз имам помпа. Ще се споразумеем някак си
                        Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                        sigpic

Comment

А да ми препоръчаш някакво масло?
                          Това което производителят препоръчва е DEXRON II

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                          X